Search
Now showing items 1-2 of 2
Aufsatz
Call home gardening for enhancing food in the urban area
(2022-10-25)
Food is a basic need and essential in human beings. COVID-19 pandemic challenges us from food and nutrient security, and thus resilient food system is necessary. Home gardening may improve our self-sufficiency level and have a sustainable food system to cope with the challenging situation. Between, home gardening brings many benefits to human health, including physical, mental, and social. Nevertheless, the most significant challenges of home gardening, especially in urban areas, are the substrate properties, light ...
Working paper
Marktstudie zu regionalen Bio-Lebensmitteln in Hessen
(2022)
Die vorliegende Studie gibt einen ersten Einblick in die aktuelle Situation der landwirtschaftlichen Öko-Erzeugung, der Verarbeitung und des Handels ökologischer Lebensmittel in Hessen. Am Beispiel von ausgewählten Wertschöpfungsketten (WSK) wird untersucht, welche Schwächen und Stärken und welche Herausforderungen für regionale Produktion, Verarbeitung und Handel von ökologischen Lebensmitteln bestehen. Ziel der Studie ist es, die aktuelle Situation darzustellen, Schwachstellen zu identifizieren und Ansatzpunkte zu ...