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Dissertation Robustness of portable and laboratory-based visible/near- and mid-infrared spectroscopy for optimized determination of temporally and spatially variable soil properties 

Greenberg, Isabel (2021)
Application of visible/near- (VISNIRS) and mid-infrared (MIRS) spectroscopy to the field of soil science is promising, as it allows information about a range of properties to be collected simultaneously and rapidly, thereby providing high spatial and temporal resolution data for use in, e.g., soil mapping, precision agriculture, and long-term monitoring. However, investigation of the conditions under which visNIRS and MIRS can replace traditional lab methods is required, as the accuracy, robustness, and efficiency ...
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Dissertation Enhancement of Anaerobic Digestion of Banana Waste by Reactor Design and Substrate Pre-treatment for Improved Biogas Production 

Gumisiriza, Robert (2021)
Bananen sind stärkehaltige Früchte palmenähnlicher tropischer und subtropischer Pflanzen der Gattung musa. Uganda ist der zweitgrößte Bananenproduzent weltweit, mit besonderem Fokus auf der grünen ostafrikanischen Hochlandbanane, wissenschaftlich als Musa acuminata (AAAEA) bekannt, die landesweit unter der Bezeichnung “Matooke” als Grundnahrungsmittel genutzt wird. Die industrielle Verarbeitung dieser Bananen zur Erzeugung hochwertigen glutenfreien stärkehaltigen Mehls, das sowohl zum Backen als auch in glykämischen ...
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Dissertation Optimizing drying processes for agricultural products utilising non-invasive measurement and adaptive control systems 

Raut, Sharvari (2021)
With increasing population and global warming, the need for functional yet nutritional food combined with energy efficient processes has risen significantly. The new “Industry 4.0” revolution acknowledging this need aims to develop and improve processes that are affordable as well as sustainable. For a process like drying this means a shift towards smart or intelligent drying systems using a multidisciplinary approach. This encompasses the use of advanced computational algorithms and control systems integrated with ...
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Dissertation Investigation of potential drying strategies for quality maintenance of carrot 

Md Saleh, Rosalizan (2021-05-27)
Convective drying of carrots is a non-linear and unsteady-state process with simultaneous mechanism of heat and mass transfer leading to time varying quality changes along the process and finally causing irreversible quality modification. Inappropriate drying condition will generate many qualities related problems such as destruction of physical properties and discoloration of carrots causing by mechanical and thermal damage due to over-drying or extended drying periods. Inconsistent quality of the product was also ...
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Dissertation Modellbildung zur akustischen Überwachung von Rübenbeschädigungen während des Rodevorganges 

Wilczek, Ulrike (2021)
Zuckerrüben sind in Europa ein bedeutendes Erntegut. Die Rübenernte ist vollmechanisiert, Roden, Entfernen des Blattanteils, Reinigen und Lagern werden in einem Arbeitsgang erledigt. Aufgrund der kurzen Einsatzzeit und den zum Erntezeitpunkt oft nicht optimalen Witterungsbedingungen sind die Maschinen auf Flächenleistung und Abreinigung des Erdanteils optimiert. In der vorliegenden Arbeit wurde die prinzipielle Machbarkeit einer Beschädigungserkennung basierend auf einer Maschinenzustandsüberwachung durch eine Analyse ...
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Dissertation Remote sensing of yield and invasive species in nature conservation grasslands invaded by Lupinus polyphyllus 

Schulze-Brüninghoff, Damian (2021-07)
Extensiv bewirtschaftetes Grünland und naturnahes Naturschutzgrünland sind wertvolle Bereitsteller von Ökosystemdienstleistungen und könnten eine Schlüsselrolle in zukünftigen Managementstrategien spielen zum Schutz von Arten, die durch den Klimawandel bedroht sind. Jedoch ist extensives Grünland, wie viele andere Ökosysteme, bedroht durch die Ausbreitung invasiver Arten, welche einen großen Einfluss auf den Verlust der Biodiversität haben. Um den Herausforderungen unserer Zeit zu begegnen, sollten Innovationen in ...
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Dissertation Untersuchung von Farbspektren und deren Zusammenhang mit anderen Produkteigenschaften bei unterschiedlichen Trocknungsprozessen von Lebensmitteln 

Kelly, Katrin (2021)
Zur Erfassung von Veränderungen der Produkteigenschaften während der Trocknung von Lebensmitteln werden zerstörungsfreie Qualitätsmesstechniken gefordert, mit denen Veränderungen im Inneren des Produkts bestimmt werden können. Gerade im industriellen Einsatz sind schnelle, präzise, und gleichzeitig robuste Verfahren besonders wichtig, um qualitativ hochwertige Produkte zu erhalten. In dieser Arbeit wurde zur optischen Qualitätsmessung ein neuartiges multispektrales Kamerasystem eingesetzt, um von Veränderungen der ...
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Dissertation Investigation of drying behavior and color development of beef slices for development of non-invasive monitoring approaches 

von Gersdorff, Gardis Johanna Elisabeth (2021)
Meat drying has a long tradition worldwide and technically dried meat is increasingly valued as a low-fat snack or high-protein food product. Convection drying is widely used in industrial food preservation and has to provide high process efficiency and high product qualities, which can be contradictory. Therefore, it is important to understand the changes that occur in the product in order to develop drying strategies that consider process and product efficiency each at an acceptable level. The objective of this ...
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Dissertation Numerical Modeling and Characterization of Drying Process of Agricultural Products 

Erko, Kuma Gowwomsa (2021)
The main goal of this work was to experimentally characterize the hot air-drying process of agricultural products (Potato, Carrot, Tomato) and verify it with numerical solutions at single layer and industrial scale dryer using Comsol Multiphysics® 5.3. Input parameters at single layer dryer effects on quality attributes were examined. Two strategies of drying were applied on batch dryer to examine the input effects on quality attributes. Constant input parameters strategy was designed by using central composite ...

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    2021 (9)
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    Dissertation (9)
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