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Dissertation
Nutrition transition in Kyrgyzstan: Understanding the triple burden of malnutrition and the importance of dietary quality
(2023)
Nutrition transition, including changes in lifestyle and diet, has been taking place globally. Malnutrition is a serious public health issue responsible for the considerable portion of noncommunicable diseases (NCDs). Currently, little knowledge about nutrition transition and its relation to malnutrition exists in low and middle-income countries. Kyrgyzstan undergoes a nutrition transition with health and diet implications, especially to women. Kyrgyzstan is believed to be at the end of the ‘receding famine’ stage ...
Dissertation
Market-driven harvesting of non-timber forest products and the governance of communal forests in the south-east lowveld of Zimbabwe.
(2023-07)
Despite forests providing a wide range of important products and services for much of Zimbabwe’s population, natural forests are threatened by deforestation. The highest rates of deforestation occur in communal forests. Communal forest resources in Zimbabwe show evidence of increased degradation and signs of a breakdown of local institutions for resources management. These signs of a breakdown of local institutions are coupled with evidence of a lack of any emerging alternative institutions for conservation of forest ...
Working paper
Hotspot 17 der biologischen Vielfalt - Konzeption zur Förderung der biologischen Vielfalt in der Region „Werratal mit Hohem Meißner und Kaufunger Wald“
(2023)
Im Rahmen des Projektes „Schaf schafft Landschaft“ wurde von Oktober 2019 bis April 2022 eine Konzeption zur Förderung der biologischen Vielfalt in der Region „Werratal mit Hohem Meißner und Kaufunger Wald“ (Hotspot 17) erarbeitet. Bei dieser Hotspotkonzeption wurde ein überregionaler, umsetzungsorientierter Ansatz verfolgt und die gesamte Region des Hotspot 17 in den Blick genommen, um möglichst umfassend die Themen mit besonderer naturschutzfachlicher Relevanz für den Erhalt der Biodiversität zu erkennen und mit ...
Dissertation
Entwicklung eines innovativen Produktionsverfahrens für die Herstellung von Wurstwaren ohne Verwendung von Zusatzstoffen
(2023)
Das Ziel der vorliegenden wissenschaftlichen Untersuchungen ist die Entwicklung von Produktionsverfahren für Brüh- und Frischwurst ohne die Verwendung von Nitritpökelsalz und anderen Zusatzstoffen, die mittels Angaben von E-Nummern deklariert werden müssen. Am Beispiel von Bio-Lyoner in Dosen und Bio-Edelsalami wurden im Rahmen eines F&E-Vorhabens, welches unter Praxisbedingungen bei der Bäuerlichen Erzeugergemeinschaft Schwäbisch Hall (BESH) durchgeführt wurde, innovative Produktionsverfahren entwickelt und auf ihre ...