Suche
Anzeige der Dokumente 1-4 von 4
Dissertation
Green food consumption: Studies on consumers’ purchase intentions and the intention-behaviour gap in the Chinese context
(2021)
With the growing problem of the global environment and exposure to various food safety incidents, consumers are increasingly concerned about the environment as well as the safety and quality of food products. Therefore, growing calls for safe, healthy, environmentally friendly, and sustainable food consumption have been growing. As one of China’s most successful ecolabelling programs, green food has shown great potential for further expansion among Chinese food consumption. This doctoral research has taken consumers’ ...
Dissertation
The relation of food business with nature – an investigation of ecological accounts of the food industry
(2021)
Unternehmen sind angehalten, freiwillig oder gesetzlich, für ihre Handlungen Rechenschaft abzulegen. Nachhaltigkeitsberichte (Engl. sustainability reports oder ecological accounts) sind ein Weg aufzuzeigen, inwiefern sich unternehmerische Entscheidungen auf die soziale und ökologische Umwelt auswirken. Der Grund für die Untersuchung solcher ecological accounts im Rahmen dieser Dissertationsschrift ist der Einfluss von Lebensmittelunternehmen auf die soziale und natürliche Umwelt. Das Forschungsziel dieser Arbeit ist ...
Dissertation
Embracing the risks and the potentials for a sustainable dairy value chain in Georgia: Assessment of dairy value chain sustainability, constraints and opportunities in Kvemo Kartli region, Georgia
(2021-10-15)
Der Agrarsektor in Georgien und vielen Ländern der Welt spielt die führende Rolle in der Wirtschaft dieser Länder und gilt als eine der wesentlichen Säulen für die Verringerung der Armut und die Wiederbelebung der lokalen Wirtschaft. Georgien strebt danach, Nachhaltigkeitssysteme zu erreichen und diese in einer neuen Politik umzusetzen. Doch allein auf die Landwirtschaft kann man sich nicht verlassen, um die aktuellen Herausforderungen zu meistern. Daher konzentriert sich die Agrarpolitik in vielen Ländern auf die ...
Dissertation
Governance for Decent Work in Agricultural Globalisation
(2021)
In the past decades, the agricultural world has become smaller as international food businesses have become organised around a global production network. One of the main factors for the introduction of a more decentralised and flexible food and agricultural system was the wage difference between Global North and Global South actors. In addition, Global South countries have facilitated the spread of Global Agricultural Value Chain/Global Agricultural Production Networks (GAVC/GAPNs) through promoting export processing ...