Search
Now showing items 1-2 of 2
Dissertation
Fostering sustainable consumption through communication: Consumers’ appreciation of biodiversity-friendly pasture-based cattle husbandry
(2024-01)
Considering dramatic environmental changes, there is an evident necessity of a transition to more sustainable animal production that caters to societal demand for ethical production and consumption. The slow but steady shift in consumer demand for animal-friendly, environmentally, and socially re-sponsible animal products has been well documented over the past years. The overarching goal of this dissertation is to provide insights regarding consumer perceptions, acceptance, preferences and com-munication of ...
Working paper
Marktstudie zu regionalen Bio-Lebensmitteln in Hessen
(2022)
Die vorliegende Studie gibt einen ersten Einblick in die aktuelle Situation der landwirtschaftlichen Öko-Erzeugung, der Verarbeitung und des Handels ökologischer Lebensmittel in Hessen. Am Beispiel von ausgewählten Wertschöpfungsketten (WSK) wird untersucht, welche Schwächen und Stärken und welche Herausforderungen für regionale Produktion, Verarbeitung und Handel von ökologischen Lebensmitteln bestehen. Ziel der Studie ist es, die aktuelle Situation darzustellen, Schwachstellen zu identifizieren und Ansatzpunkte zu ...